Solomillo de pollo en salsa arrabiata

Ingredientes para 4 personas

12 solomillos de pollo Bon Pollo
1 cebolla
3 dientes de ajo
10 tomates maduros
40 ml de vino tinto
40 ml de salsa de soja
Hierbas provenzales
Cayena seca
Albahaca fresca
Aceite de oliva
Sal
Pimienta negra

Se buscas un prato con sabor picante e moito carácter, recomendámosche probar o noso solombo de polo en salsa arrabbiata.

Este mollo italiano leva tal nome porque pica que arrabea: a súa deliciosa combinación de tomate e caiena é capaz de acender calquera padal. Para regular o punto de picante, lembra que podes reducir a cantidade de caiena e mesmo cociñala enteira e retirala antes de servir.

Alén de ser unha receita chea de sabor, é tamén unha opción saudable e proteica. O solombo de polo ten unha carne magra e baixa en graxas saturadas, ideal para os que queren mirar pola saúde sen sacrificaren o sabor nos pratos.

A que esperas para probalo?

Elaboración

  1. Pelar e relar a cebola e os dentes de allo. Reservar.
  2. Cortar superficialmente unha cruz nos tomates pola parte de abaixo do pedúnculo. Reservar.
  3. Ferver abundante auga con sal nunha ola e engadir os tomates. Escaldar durante 2 minutos e cortar a cocción con auga fría e xeo. Pelar, picar en dados pequenos (brunoise) e reservar.
  4. Quentar un chisco de aceite nunha tixola e rustrir a cebola cos allos a lume medio. Salpementar.
  5. Desglasar co viño tinto e coa salsa de soia.
  6. Incorporar os tomates picados e a caiena esmigallada. Mesturar e cociñar durante 20 minutos a lume baixo. Rectificar as especias ao gusto.
  7. Engadir unhas follas de alfábega e deixar refogar durante un par de minutos máis. Reservar.
  8. Quentar un chisco de aceite nunha tixola e cocer os solombos de polo cun pouquiño de herbas provenzais, sal e pementa a lume medio.
  9. Para empratar, servir os solombos de polo en salsa arrabbiata nun prato e decorar cunhas follas de alfábega fresca.